top of page

De waarde van mislukkelingen en afdankertjes.

Wie bepaalt waarde? Het meest voor de hand liggende antwoord op deze vraag is; vraag en aanbod. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze valuta en ook aan levensmiddelen en andere materiële zaken. We hebben de laatste jaren vaak genoeg kunnen ondervinden dat die twee zaken, vraag en aanbod, nauw samenhangen. Ik richt mij met het werk van Rouwhout op emotionele waarde. Wie bepaald daar de waarde van? Juist! Dat kan enkel degene waarvoor ik aan de slag ga. Op een dag heb jij mogelijk ook behoefte aan een herinnerings-item waar geen tweede exemplaar van te koop is en bepaal jij dus die emotionele waarde! Ik gebruik graag materialen die al een eerdere en soms heel andere bestemming hebben gehad. Uit zorg voor de verantwoordelijkheid die ik voel om mijn kleine steentje bij te dragen aan het behoud van onze planeet. Dit breng ik in mijn werkzaamheden bijvoorbeeld tot uiting door het hergebruiken van verpakkingsmateriaal. Waardevol of waardeloos? Wat voor de één geweldig mooi en dierbaar is, misschien wel juist door het gebruik van materialen die al een verhaal vertellen, kan voor een ander waardeloos zijn. Dat verschil kan in kleine dingen zitten. Aandacht, Bij de herinnerings-items die ik maak, komen ook met regelmaat mislukkelingen of afdankertjes te pas. Zo zijn de boomschijven met scheuren erin heel geliefd, terwijl ze door collega graveurs afgekeurd worden.

Het gaat om de gedachte erachter, die maakt dat iets van waarde is, of wordt.

Bij mijn laatste opdracht heb ik oude fietsmaterialen gebruikt. Het was de finishing touch die maakte dat dit item echt klopte. Het gebruik van deze materialen sluit nauw aan op de inhoud van de handgeschreven brief die ik, in het handschrift van de overledene, overnam op hout. De materialen waren niet nieuw, en juist doordat ze doorleeft waren gaven ze meer body aan het geheel, versterkten ze het verhaal.


Ik verzamel de afdankertjes en mislukkelingen rustig verder, en hoop dat ze ooit van ontelbare waarde voor jou worden!


Spreekt dit je niet aan? Liever geen ‘ouwe zooi’ aan jouw herinnerings-item?

Wees gerust, jouw verhaal en jouw wensen staan bij mij voorop!

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page