Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn bedoeld om duidelijkheid te creëren voor zowel jou, als voor mij.
Ik werk met hart en ziel aan mijn herinnerings-items, je kunt ervan uitgaan dat ik dat voor jou ook zal doen. Mocht er onverhoopt iets anders gaan dan je verwacht had en het staat niet in deze Algemene voorwaarden, neem dan contact met me op door me binnen 1 week na levering een mail te sturen.

 
Visie
Rouwhout levert graag meer dan het standaard herinneringsartikel dat je in veel reguliere winkels kan kopen.
Rouwhout vindt het proces van aandacht voor jou en gesprekken voeren met je, in de ontwerpfase dan ook zeer belangrijk!
Naar de visie van Rouwhout is aandacht voor jouw verdriet om het verlies van jouw dierbare, helpend in je periode van rouw.

Kennismaking en ontwerpfase
Rouwhout neemt de tijd om, in afstemming met jou, tot een ontwerp te komen.
Hiervoor neemt Rouwhout, kosteloos, maximaal een uur de tijd om met je te communiceren.
Deze communicatie verloopt middels een face to face gesprek, Email, WhatsApp of een Teams gesprek.
Mocht je na dit eerste gesprek het idee hebben dat Rouwhout je niet kan geven wat je zoekt, dan zijn er geen kosten voor je verbonden aan deze kennismakingsfase en scheiden onze wegen.
Wil je wel dat Rouwhout iets voor je betekent en is er een langere tijd nodig om tot een ontwerp te komen, dan zal Rouwhout een prijs van €35,00 per uur opnemen. Jouw wensen worden geïnventariseerd en zo komen we tot een ontwerp dat echt bij je past.
Rouwhout stuurt je na de eerste kennismaking mogelijk een vragenformulier op om zo een beter beeld te krijgen van jouw wensen en je verhaal.
Zo krijgt Rouwhout nog meer achtergrondinformatie die mogelijk van pas komt.
Alvorens het creatie proces start zal Rouwhout je het definitieve ontwerp en de prijs voorleggen.
Na jouw goedkeuring zal het gewenste product voor je met de hand vervaardigd worden.
Op dat moment is jouw aankoop ook definitief en ga je met deze Algemene Voorwaarden akkoord.


Afwerking
Rouwhout levert alle producten onbewerkt af.
Producten kunnen tegen meerprijs behandeld worden, let er hierbij op dat er dan een langere leveringstijd aan jouw product zit. De extra tijd zal ik je voorleggen.
Grafmarkering of andere items die je buiten wilt neerzetten:
~ Twee maal een laklaag van het merk Rambo Pantser beits Tuinhout, zijdeglans transparant €35,00.
~ Twee maal een laag Ruwol gekookte lijnolie vermengd met terpentine €15,00.
Herinneringsproducten voor binnenshuis:
~ Twee maal een laklaag met een beits op waterbasis €15,00
~ Twee lagen beschermende olie, waardoor er ook een diepere kleur ontstaat €7,50

Grafmarkering en gemeenten
Iedere gemeente in Nederland heeft zo zijn eigen regels wat betreft (tijdelijke)grafmarkering. Dit kan gaan over de afmetingen, de afwerking van de boomschijven en hoe lang je de grafmarkering wilt laten liggen. Wil je hierover duidelijkheid, vraag aan je uitvaartbegeleider, de medewerker van de gemeente of aan mij, wat de regels zijn.

Maatwerk
Rouwhout levert maatwerk, een door jou besteld product kan niet geretourneerd worden, mits het afwijkt van de afspraken die wij hierover middels Email, WhatsApp of mondeling gemaakt hebben.
Rouwhout levert handwerk, dit zal tot uiting komen in je product.
Rouwhout maakt in sommige gevallen gebruik van materialen met een tweede kans. Vraag hiernaar als je het wilt weten.

Levering en betaling
Als jouw herinnerings-item klaar is stuur ik je een foto van het resultaat en de factuur.
Nadat je betaald hebt gaat jouw herinnerings-item zo spoedig mogelijk op de post.
De tijd tussen ons eerste contact en het herinneringsitem geleverd krijgen heeft met veel factoren te maken. Een indicatie over deze tijd zal ik altijd met je bespreken.
Overschrijding van de leveringstermijn die niet aan Rouwhout kan worden toegerekend overeenkomstig de Algemene Voorwaarden, kan nimmer aanspraak geven op schadevergoeding.
Verzendkosten zijn voor rekening van de opdrachtgever en afhankelijk van afmeting en bestemming. Post.nl zal uw pakket vervoeren.
Het risico van de verzending gaat op de opdrachtgever over op het moment dat Rouwhout de verzendkwitantie heeft ontvangen van Post.nl.
Rouwhout wil haar ecologische voetafdruk verkleinen door, zo mogelijk, te werken met inpakmateriaal dat een tweede kans krijgt.

Prijzen worden vermeld inclusief Btw.

Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na verzending van de factuur. Na betaling van de factuur wordt jouw herinnerings-item verzonden.
Het bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL79 KNAB 0418 4614 30 t.n.v. Rouwhout te Groot-Ammers o.v.v. van je naam en het factuurnummer.

Garantie
Hout is een natuurlijk en vergankelijk product. Hout zal in de buitenlucht verweren en uiteindelijk vergaan. Houten boomschijven kunnen scheuren bevatten en de schors kan gedeeltelijk loslaten. Dit is het natuurlijke proces en past in het gedachtengoed van Rouwhout. Je kunt hier geen aanspraak op maken.
Rouwhout geeft op alle producten die zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden 3 maanden volledige garantie op leesbaarheid. Is de tekst binnen die 3 maanden onverhoopt niet meer leesbaar en wél door Rouwhout voorzien van beschermingslagen, dan werkt Rouwhout kosteloos je product bij.
Tussen de 3 en 6 maanden na aankoop kan je contact opnemen met Rouwhout en zal Rouwhout je product bekijken en je in alle redelijkheid een voorstel doen.
De retourneringskosten die daarbij komen kijken zijn voor de koper, de verzendkosten na de nabewerking zijn voor rekening van Rouwhout
Let wel: deze garantie geld alleen als Rouwhout de producten heeft voorzien van een beschermende laag.

Reiskosten
Rouwhout kan ook bij je thuis komen om jouw wensen te inventariseren.
Binnen een straal van 15 kilometer worden er geen reiskosten in rekening gebracht.
Daarbuiten rekent Rouwhout €0,35 per kilometer.
Mocht je na ons eerste gesprek niet door willen gaan met het creatie proces van jouw herinnerings-item, dan behoudt Rouwhout het recht om wel kosten in rekening te brengen.

Marketing

Na betaling is het herinnerings-item van jou. Rouwhout houdt het recht om foto’s van het door jou gekochte herinnerings-items te gebruiken voor promotiedoeleinden. Rouwhout vraagt daarvoor wel toestemming aan je of namen en/of data zichtbaar mogen zijn.

Niets van de website, folders of producten mag zonder toestemming van Rouwhout worden gebruikt voor websites en/of voor andere doeleinden.

Privacy
De door jou beschikbaar gestelde gegevens worden alléén door Rouwhout gebruikt.


Rouwhout
Telefoon: 06-39584833
Email: astrid@rouwhout.nl

Graafland 16A2964 BG,
Groot-Ammers

KvK: 86244426   
Btw-id: NL004216459B88