top of page

Rouwhout, je verdriet vormgeven in een houten creatie om zo je herinneringen tastbaar te maken.

Bijgewerkt op: 3 mei 2022

Het bedrijf dat voor mij in mijn gedachten al lang werkelijkheid was, is er nu ook voor jou. Rouwhout is er voor je in tijden dat je met rouw en verlies te maken hebt na een overlijden van een dierbare. Ik ben heel blij dat ik me op deze manier voor jou in kan zetten en zo lichtpuntjes voor je kan toevoegen in een periode die voor jou donkerder is dan gewoonlijk. Dat doe ik op diverse manieren, maar altijd in verbinding met jou! Hout, een product dat heeft geleefd, dat warmte uitstraalt. Ik hou(t) er ontzettend van! Niet altijd de rechte lijnen uitstippelen, dat lukt in het leven immers ook niet, maar de vormen van het hout volgen. De knoest koester ik, de kwast en de bast zijn mij niet tot last. De geur van dennenhout zit diep in mijn geheugen gegrift net als de zoete herinneringen aan de mensen die mij ontvallen zijn en mij lief waren. Ik werk graag met dát wat ís, zie daar met grote regelmaat wel iets metaforisch in. Symbolen zijn er voor alles en iedereen, en door daar bij stil te staan komen we tot een houten herinneringsitem waarin jij herkenning vindt. Hoe ziet zo’n herinneringsitem er dan uit? De invulling is bij iedereen anders, maar wat ik altijd gebruik is hout en mijn pyrografeer set. Daarmee brand ik teksten of afbeeldingen in het hout. Zo kan ik herinnerings-items maken voor bij jou thuis, zodat jij een tastbaar plekje hebt om jouw geliefde te herdenken. Ik kan een tijdelijke grafmarkering maken om het graf, wat de eerste tijd vaak nog niet zijn definitieve invulling heeft, toch een herkenningspunt te laten zijn. Ook kan ik je begeleiden in het proces van Rouwarbeid. Waarbij ik jou persoonlijk begeleid om tot een houten gedenkteken te komen dat bij jou past. Uitvaartondernemers kan ik op andere manieren weer tot dienst zijn en om daar meer over te weten te komen kan je ook gerust een kijkje nemen op de pagina Uitvaartondernemers op mijn website.


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page